MAE: Aproape 200 de români, repatriați din Marea Britanie

Ministerul Afacerilor Externe anunță că 187 de cetăţeni români din Marea Britanie au fost repatriaţi.

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 24 iunie, au revenit în ţară 187 de cetăţeni români şi patru cetăţeni britanici din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis, joi seară, MAE.

Printre persoanele care au revenit în ţară se regăsesc unele care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul statelor respective.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de o companie privată, pe ruta Bucureşti-Londra-Bucureşti.

Aceste demersuri au permis şi deplasarea a 38 de cetăţeni români şi a unui cetăţean bulgar către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS