Confidenţialitate

Mădălin Voicu scapă de controlul judiciar și de plata cauțiunii de 500.000 de lei

Deputatul PSD Mădălin Voicu scapă de controlul judiciar, dar și de plata sumei de 500.000 de lei în dosarul privind fraude cu bani europeni. Decizia luată de Instanța Supremă este definitivă.

Procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar pe cauține în cazul lui Mădălin Voicu, după ce deputații au respins reținerea și arestarea sa.

Social-democratul este acuzat că ar fi primit peste 200.000 de lei de la deputatul Nicolae Păun, după ce l-ar fi ajutat în proiectele europene derulate ilegal de Partida Romilor.

În același dosar este cercetat și Nicolae Păun despre care procurorii DNA spun că “în calitate de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei, deputatului Mădălin Voicu şi a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fără nicio contraprestaţie), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociaţia Partida Romilor”.

Potrivit DNA,”aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcţionari şi demnitari, intervenţii concretizate în contextul validării proiectelor cu finanţare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice şi în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa”.