Mădălin Voicu scapă de arestare. Nicolae Păun poate fi reținut în dosarul de fraude cu fonduri UE

Camera Deputaților a decis: deputatul PSD, Mădălin Voicu, acuzat de trafic de influență într-un dosar de fraudă cu bani europeni NU poate fi reținut și nici arestat preventiv, așa cum a solicitat DNA.

Deputații au aprobat însă reținerea deputatului Nicolae Păun de la Partida Romilor, acuzat în același dosar de deturnarea a 27 de milioane de lei. În privința arestării, votul a fost amânat.

Deputatul PSD, Mădălin Voicu e acuzat de procurorii DNA de trafic de influență, spălare de bani și fals în declarația de avere: ar fi luat peste 200 de mii de lei de la Nicolae Păun de la Partida Romilor, pentru a interveni la ANAF. Nicolae Păun voia ca persoanele angajate în proiectele destinate romilor să fie scutite de la plata contribuțiilor la asigurările de sănătate.

Mădălin Voicu și-a susținut nevinovăția în fața colegilor din Parlament:

„Vă rog să nu încuviinţaţi reţinerea şi arestarea mea pentru că sunt nevinovat şi ar fi o umilinţă îngrozitoare, pe care o voi suporta, dacă Doamne fereşte, se va întâmpla. Dar este inadmisibil să mi se întâmple mie şi altora aşa ceva, chestiuni care ţin de un fel de presiune şi represiune într-o ţară care se pretinde democratică. Credeţi-mă că eu nu sunt politician, fac politică sunt un om curat. Accept orice fel de verdict în ceea ce mă priveşte cu condiţia să fie adevărul pur”, a declarat Mădălin Voicu.

Iar pledoaria sa a dat roade. Au fost 158 de voturi împotriva arestării preventive și 103 pentru, iar în cazul reținerii, au fost și mai mulți aleși care s-au opus cererii DNA: 170.

Altfel au stat lucrurile în cazul deputatului Nicolae Păun.         Cu 128 de voturi pentru și 78 împotrivă, deputații au avizat cererea DNA privind reținerea lui Nicolae Păun. Dar la votul privind arestarea acestuia, nu ai mai fost suficienți parlamentari în sală.

     Nicolae Păun este acuzat că ar fi deturnat 27 de milioane de lei, fonduri europene, prin intermediul unor programe pentru sprijinirea romilor. Procurorii au la dosar mai multe interceptări. La scurt timp după ce a aflat că este anchetat de Direcția Națională Anticorupție, Nicolae Păun le-a cerut celor citați ca martori la DNA să nu spună nimic.

 

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS