Confidenţialitate

Macron, Hollande şi Sarkozy – omagiu victimelor atentatului din 14 iulie, de la Nisa

Emmanuel Macron şi cei doi predecesori ai săi François Hollande şi Nicolas Sarkozy s-au dus împreună, cu avionul prezidenţial la Nisa, vineri după-amiază, pentru a participa la omagiile adus victimelor atentatului de la 14 iulie 2016, anunţă Elysée, relatează AFP.

Cei doi foşti preşedinţi s-au îmbarcat în Falconul prezidenţial şi vor participa vineri seara la ceremonia omagială prezidată la Nisa de şeful statului.

Ei au aterizat la Nisa cu puţin înainte de ora locală 16.00 (17.00, ora României).

Preşedintele republicii vorbeşte la ora locală 18.30 (19.30, ora României), după o serie de ceremonii în memoria celor 86 de morţi şi sutelor de răniţi ai atentatului cu camionul, comis în urmă cu exact un an pe Promenade des Anglais.

Mai mulţi membri ai Guvernului vor fi de asemenea prezenţi, între care ministrul Justiţiei Nicole Belloubet, ministrul Sănătăţii Agnès Buzyn sau Frédérique Vidal (Învăţământ superior), fosta preşedintă a Universităţii de la Nisa.

François de Rugy, preşedintele Adunării Naţionale, şi Gérard Larcher, preşedintele Senatului, sunt de asemenea prezenţi la ceremonii.