Confidenţialitate

Macron, după retragerea SUA din Acordul de la Paris: ”Make our planet great again”

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a calificat drept o greşeală pentru Statele Unite şi pentru planetă retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Liderul de la Elysee a precizat că acordul nu este renegociabil şi i-a invitat pe oamenii de ştiinţă, pe inginerii şi pe antreprenorii americani să vină în Franţa pentru a lucra împreună în vederea găsirii unor soluţii concrete pentru mediu.

Președintele Franței şi-a rostit declaraţia în limba franceză, dar a transmis şi un mesaj în limba engleză, încheind cu formula “Make our planet great again“, parafrazând sloganul din campanie al lui Donald Trump: “Make America great again”.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice. ”Pentru a-mi îndeplini angajamentul solemn de a proteja America şi cetăţenii săi, Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris, dar încep negocieri fie pentru a reintra în Acordul de la Paris, fie o tranzacţie întru totul nouă în baza unor prevederi care să fie echitabile pentru Statele Unite, afacerile sale, muncitorii săi, poporul său, contribuabilii săi”, a declarat şeful statului american.