Confidenţialitate

M. Educației: 54% dintre unitățile din învățământ din țară au o rată de vaccinare de peste 60%

La această oră, o ședință CNSU are loc pentru a se aproba modificarea ordinului ministerului educației și sănătatii prin care școala va începe în format fizic, de luni, 8 noiembrie, în funcție de rata de vaccinare din unitățile de învățământ.

În școlile, liceele, grădinițele unde rata de vaccinare a întregului personal didactic, auxiliar și nedidactic este sub 60 la sută, școala începe în sistem online.

Conducerile școlilor pot face cerere la inspectoratele judetene pentru ca orele să se desfășoare online, dacă unitatea de învățământ unde rata de vaccinare este peste 60 %, întâmpină probleme  legate de personal sau de orice natură și nu se pot desfășura orele în conditii optime privind măsurile de protectie.

Rata de vaccinare la nivelul fiecărei școli, grădinițe și licee trebuie să fie publicate pe site–urile inspectoratele scolare judetene.

Potrivit ministrului educației, în toată țara,  54 %  din scolile si grădinițele din școală au o rată de vaccinare de peste 60 la sută.  Este vorba despre întreg personalul didactic și nedidactic, pentru că elevii intractioneaza cu toate categoriile de personal, spune Sorin Cîmpeanu.

Vinerea se actualizează rata de vaccinare, este zi de referință.

În București, 69 la sută din școli ar putea să  înceapă de luni școala în prezentă fizică, deoarece au rată de vaccinare de peste 60 %.

Ministrul a mai subliniat că 80 la sută dintre profesorii din Capitală sunt vaccinați, iar  cea mai mare rată de vaccinare este la licee, urmează clasele primare si gimnaziu.

Cât privește testările COVID în școli, ministrul speră că testele vor ajunge în unitățile din învățământ, săptămâna viitoare. Se vor face testări de 2 ori pe săptămână. Sorin Cîmpeanu a cerut sprijin de la ministerul sănătății  pentru elaborarea unor proceduri pentru ca această să ajungă la toate școlile din România, pentru ca tot personalul  să stie să le folosească.