M.A.I.: 272 de sesizări privind posibile contravenţii sau infracţiuni la alegerile locale

Ministerul de Interne a centralizat până la ora transmiterii acestei știri 272 de sesizări privind posibile contravenții sau infracțiuni la alergerile locale. În urma verificărilor peste 30% dintre acestea nu au fost confirmate. S-au dat amenzi de 24 de mii de lei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajboc: “În județul Brașov polițiștii efectuează cercetări cu privirea săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot față de un membru al unui Birou Electoral care avea sub listele electorale un buletin de vot pe care era aplicată ștampila cu mențiunea “votat”. În județul Olt, două persoane au fost sancționate contravențional cu suma de 600 de lei fiecare, deoarece au însoțit câte o persoană în cabina de vot fără a avea acordul președintelui biroului electoral. În județul Mehedinți o persoană, care a sesizat faptul că într-o secție de votare mai multe persoane au intrat în cabina de vot în același timp, a fost amendată cu suma de 500 de lei întrucât cele sesizate nu s-au confirmat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nereguli și în județul Constanța. La o secţie din localitatea Ovidiu, trei alegători au primit mai multe buletine de vot cu candidaţii pentru funcţia de primar.

A fost deschis dosar penal in rem pentru fraudă la vot.

Secțiile de vot sunt deschise până la ora 21.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS