Luptă dură pentru un loc în creșele din Iași

Numărul celor care vor să își înscrie copilul la creșă este dublu față de numarul locurilor. Dacă în 1989 în municipiul Iași erau 34 de creșe, în 2018 mai sunt doar 11 creșe. Procesul de selecție e unul dur în care contează dacă părinții au amândoi locuri de muncă și se pierd puncte dacă cei doi soți au părinții în Iași.

În creșele din subordinea primariei din Iași sunt 408 locuri. S-au depus 736 de cereri. Săptămâna aceasta are loc procesul de evaluare a solicitarilor iar lista celor admiși va fi făcută publică la începutul lunii iunie. Directorul Directiei Crese din subordinea municipalitatii explica și procedura selectiei. Spune că cel mai frecvent motiv al respingerii este imposibilitatea părinților de a aduce adeverințe de salariat.

Punctajele sunt dure. Daca amândoi parintii lucrează, dosarul copilului primește 10 puncte, dacă doar unul e angajat, punctajul se înjumătățeste. Dacă sunt șomeri sau în căutarea unui loc de muncă, sunt respinși. Un avantaj ar fi să poti aduce adeverință că nu ai părintii în localitate. Familiile care au copiii admisi la cresele din subordinea primăriei plătesc doar masa, zece lei pe zi, restul cheltuielilor e suportat din bugetul public.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS