Confidenţialitate

Luni se fac ore în unele județe, mai puțin afectate de ger și ninsori

Cei aproximativ 90.000 de elevi din judeţul Cluj vor merge luni, 9 ianuarie, la cursuri, au decis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar. Șeful ISJ, Valentin Cuibus a explicat că utilităţile din şcolile din Cluj funcţionează la parametri normali astfel că nu sunt motive pentru a fi suspendate cursurile.

Unităţile de învăţământ vor asigura condiţii normale pentru elevi.

”În judeţul Cluj se va merge la şcoală luni. Am discutat cu directorii şi persoanele responsabile. La nivelul judeţului nu sunt probleme cu centralele termice, cu furnizarea de gaz sau probleme la reţeaua electrică. Asta este valabil pentru ziua de luni. Dacă lucrurile se schimbă, se vor lua măsuri”, a explicat Valentin Cuibus, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj.

Potrivit meteorologilor, luni, la nivelul judeţului Cluj, temperaturile se vor situa între -18 şi -11 grade Celsius.

Şi în judeţul Braşov, şcolile vor fi deschise luni.

Creşele din municipiul Buzău vor fi deschise luni şi marţi, când grădiniţele şi şcolile sunt închise, pentru ca părinţii care merg la serviciu să îşi poată lăsa copiii acolo, a anunţat primarul oraşului, Constantin Toma.

Decizia a fost luată în urma unor discuţii cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ, a afirmat, primarul Constantin Toma.

”După cum ştiţi, după viscolul ce a lovit zona noastră, dar care nu a generat probleme deosebite pe raza oraşului, în următoarele zile municipiul Buzău se va confrunta cu un cod roşu de ger. Ca urmare, am decis ca toate unităţile de învăţământ – de la grădiniţe, la şcoli şi licee – să rămână închise în zilele de luni 9 ianuarie şi marţi 10 ianuarie. Ulterior, vom analiza situaţia în funcţie de evoluţia prognozei meteo. Pe de altă parte, după discuţii cu reprezentanţii lor, am hotărât ca, luni şi marţi, creşele să rămână deschise, tocmai pentru a permite părinţilor să aibă unde să-şi lase copiii pe perioada în care ei vor fi la serviciu”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Preşcolarii şi elevii din judeţul Prahova reiau, luni, cursurile după programul normal, au decis autorităţile din judeţ. La Ploieşti,  a fost ridicată zăpada din preajma unităţilor de învăţământ, astfel încât să nu existe probleme legate de accesul elevilor către şcoli. În judeţul Prahova nu au fost probleme cauzate de căderile masive de zăpadă.

Primarul orașului Ploiești, Adrian Dobre a cerut operatorului care asigură deszăpezirea să ridice zăpada din preajma tuturor unităţilor de învăţământ şi să cureţe căile către acestea, astfel încât să nu existe probleme privind accesul copiilor.

JUDEȚE CU ȘCOLI ÎNCHISE

Luni şi marţi vor fi închise şcolile, grădiniţele şi liceele din judeţele Brăila, Galaţi, Dolj, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Buzău, Vrancea, Ilfov, Maramureș, Neamț, precum şi din Capitală.

De asemenea, luni sunt suspendate cursurile din toate şcolile din judeţele Vaslui, Teleorman şi Călăraşi.

Meteorologii au emis,  un cod galben de vreme geroasă în toată ţara până luni, 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade.