Confidenţialitate

Ludovic Orban speră să se ajungă la un acord cu Patriarhia în legătură cu Sf. Dimitrie | AUDIO

Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul nu a stabilit deocamdată nimic în privința desfășurării pelerinajului de Sfântul Dimitrie din București și așteaptă punctul de vedere al specialiștilor.

Cu toate acestea, Patriarhia Română a transmis deja public ce reguli trebuie respectate de cei care doresc să ia parte la evenimentul religios care avea loc în Capitală timp de 3 zile, între 25 și 27 octombrie.

„Apreciez dorința de a respecta regulile de protecție sanitară, specialiștii vor face o evaluare și vor formula propriul punct de vedere și sper să se ajungă la o formă de înțelegere, o formă de acord. Sfântul Dimitrie de la București nu este un pelerinaj similar cu pelerinajul de la Sfânta Parascheva, în care 85% din pelerini sunt veniți din țară, la Sfântul Dimitrie două treimi din cei care participă la slujbă sunt bucureșteni”, a declarat premierul Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Încă de aseară, Premierul a negat că a discutat cu Patriarhul despre Pelerinajul de Sf. Dimitrie, în condițiile în care purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat pentru Europa FM că întâlnirea a avut loc la inviţia premierului şi că subiectul a fost organizarea Pelerinajului de Sf Dimitrie, în Bucureşti.

„A avut loc o întâlnire între Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi domnul premier Ludovic Orban, care a invitat la dialog personal pe marginea desfăşurării acestui eveniment.”