Ludovic Orban și-a depus candidatura la șefia PNL. În cursă mai intră Cristian Bușoi și Viorel Cataramă

Ludovic Orban este primul liberal care și-a depus candidatura pentru șefia Partidului Național Liberal. Orban a fost însoțit de aproximativ 100 de susținători, printre care liderii celor mai puternice organizaţii judeţene ale formaţiunii.

Ludovic Orban a declarat că, împreună cu echipa sa, îşi doreşte să construiască un PNL care să câştige toate alegerile de acum încolo.

”Oficial mi-am depus candidatura la funcţia de preşedinte al PNL. Am depus proiectul de moţiune cu numele «Partidul Naţional Liberal, Forţa Dreptei». Am alături de mine o echipă de oameni serioşi, de caracter, puternici, oameni care au reuşit în competiţiile electorale, oameni care fac cinste PNL. Sunt un om credincios, îmi iubesc familia, îmi iubesc ţara, sunt un liberal convins, un liberal până în măduva oaselor. Mă bat pentru promovarea ideilor de libertate şi democraţie imediat de după Revoluţie. Nu am dat înapoi în nicio bătălie, niciodată nu am fugit de pe câmpul de luptă. Sunt un om de echipă, un om care a fost alături, în toate campaniile electorale, de colegii mei din toată ţara. Proiectul nostru este acela de a construi un PNL care să aibă forţa să câştige toate alegerile de acum încolo”, a declarat Ludovic Orban, citat de news.ro.

”Suntem hotărâţi să câştigăm preşedinţia PNL nu pentru noi, nu pentru PNL, ci pentru oameni. În istoria României de fiecare dată când naţiunea română a avut nevoie de PNL, PNL a răspuns prezent, a fost acolo unde trebuie şi a făcut ceea ce trebuie. Astăzi, mai mult ca oricând, România are nevoie de PNL şi noi suntem pregătiţi să dăm românilor acel PNL pe care îl aşteaptă”, a mai spus Orban.

Susținut de Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă și Cătălin Moroșanu

Ludovic Orban este susținut între alții de primarii Oradei şi Aradului, Ilie Bolojan şi Gheorghe Falcă, dar și de liderul de la Alba, Mircea Hava.

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan a declarat, luni, că  a ales să fie în echipa de susţinători ai lui Ludovic Orban pentru că este un liberal cu vechime, are capacitatea de a lucra într-o echipă în aşa fel încât PNL să poată fi relansat după congresul din 17 iunie.

Printre susținătorii lui Ludovic Orban se numără și Cătălin Moroșanu, luptătorul Superkombat, dar și vicepreşedinte al PNL Iaşi şi consilier judeţean Iaşi. Moroșanu a fost și el prezent la sediul central al partidului, unde Orban şi-a depus oficial candidatura. El a declarat că îl susţine pe Ludovic Orban deoarece îl consideră un lider puternic şi carismatic.

”Eu cred că domnul Orban nu are nevoie de nicio lecţie de autoapărare. Este un lider puternic şi cred că o să răzbată şi o să preia preşedinţia PNL. Eu sunt un om pragmatic şi cred că toţi colegii de partid ar trebui să fie pragmatici. Orban are cele mai multe şanse să ajungă preşedinte, este un lider carismatic şi într-adevăr, în momentul în care transmite ceva, este auzit de tot poporul”, a declarat Cătălin Moroșanu.

Cristian Bușoi, al doilea candidat la șefia PNL

În cursa pentru șefia PNL va intra și Cristian Bușoi, președintele PNL București. El își depune candidatura luni la ora 15.00.  Termenul de depunere al candidaturilor pentru funcţia de preşedinte este 16 mai.

Cristian Buşoi şi-a anunţat public intenţia de a candida pe 5 mai.

”Am decis să îmi anunţ candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL la Congresul care va avea loc în data de 17 iunie. O fac cu toată responsabilitatea şi cu toată dorinţa de a schimba lucrurile în bine. Zi de zi vedem cum tot mai mulţi politicieni aleg să privească în trecut lăsând România fără viitor. PNL este la răscruce. Vrem să fim partidul care poate construi României un viitor sau alegem să ajungem partdul care va vorbi despre trecut cu nostalgie”, a declarat atunci Cristian Buşoi.

În opinia sa, ”PNL trebuie să se trezească şi să clarifice pe cine reprezintă şi cu ce ofertă politică vine pentru a redobândi încrederea oamenilor”.

Viorel Cataramă se înscrie și el în cursă

Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, ar putea fi al treilea candidat la preşedinţia partidului.

Acesta a declarat că îşi va depune moţiunea marţi la ora 14.00 şi că are susţinerea ”celor mulţi şi tăcuţi” din PNL, în special a liberalilor din diaspora.

”Am strâns numărul necesar de semnături pentru depunerea moţiunii, am aproximativ o sută, dar nu este important acest lucru (…) Susţinerea mea se bazează pe oamenii din linia a doua a PNL, din cei mulţi şi tăcuţi care nu au neapărat funcţii, dar care muncesc mult în partid. Susţinerea mea e la nivel de prim-vicepreşedinţi de organizaţii, la nivelul şefului liderilor locali, şefi de organizaţii locale, nu am discutat deocamdată cu liderii naţionali, am timp (…) Eu mă mai bazez foarte mult şi pe susţinerea membrilor PNL din diasporă. Am primit foarte multă susţinere. Până în acest moment am primit o susţinere extraordinar de puternică din partea membrilor simpli de partid ai PNL atât din România, cât şi din străinătate”, a declarat Viorel Cataramă pentru News.ro.

Viitorul preşedinte al PNL va fi ales de către 5.000 de delegaţi la congresul din 17 iunie, care va avea loc la Romexpo în Bucureşti.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS