Confidenţialitate

Orban: Profesorii sunt obligați să predea materia online | AUDIO

Aflat într-o vizită la Galați, premierul României a fost întrebat dacă profesorii pot fi constrânși să predea online sau dacă se pot aplica sancțiuni.

Jurnaliștii au semnalat cazuri în care elevilor le sunt predate online doar câteva materii și nu toate.

Ludovic Orban nu a răspuns clar acestei întrebări, a precizat însă că profesorii trebuie să se adapteze și să țină cont de dreptul copiilor la educație.

“Sunt obligați să predea materia online. Este obligația cadrului didactic de a asigura transmiterea cunoștințelor, în conformitate cu programa, fie în clasă fie online.

Dreptul la educație al copiilor este un drept fundamental. Nu ne putem juca. Cadrele didactice trebuie să se adapteze și să transmită cunoștințele”, a declarat Ludovic Orban.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, premierul spune că profesorul de la Liceul Sportiv din Oradea, care s-a filmat în timp ce își îndemna elevii să nu poarte măști de protecție în timpul orelor, nu mai poate rămâne în învățământ.

“Portul măștii în școală este obligatoriu. Este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noștri. Dacă un cadru didactic incită copiii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învățământul”, a completat premierul României.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.