Confidenţialitate

Ludovic Orban, PNL: ”Foarte mulţi români, care ar fi fost favorabili temei acestui referendum, nu au venit la vot tocmai pentru a-i da o palmă lui Dragnea ”

“Motivul principal pentru care oamenii nu au venit astăzi la vot este confiscarea acestui referendum de către Liviu Dragnea (…) Foarte mulţi români, care ar fi fost favorabili temei acestui referendum, nu au venit la vot tocmai pentru a-i da o palmă lui Dragnea şi pentru a se feri să îi facă vreun serviciu lui Liviu Dragnea. Ăsta este motivul esenţial pentru care prezenţa la vot a fost atât de scăzută”, a susţinut Ludovic Orban într-o conferinţă de presă.

”Acest referendum a fost iniţiat de 3 milioane de cetăţeni, iar trecerea prin Parlament a fost tergiversată de majoritatea parlamentară PSD-ALDE timp de doi ani şi jumătate, tema a fost confiscată, furată celor 3 milioane de cetăţeni de către partidele de guvernământ, care au încercat să câştige capital electoral ieftin din această temă, iar eşecul este exclusiv al celor care se află la guvernare şi care au aruncat tema în derizoriu. PNL nu a politizat tema, nu a impus nimănui niciun comportament, nu a solicitat niciunui membru al partidului să se manifeste în vreun fel. (…) PNL a lăsat deplina libertate membrilor PNL să decidă cum se poziţionează faţă de acest referendum, fiind singurul partid care a procedat corect. PNL a refuzat categorie orice fel de politizare a acestei teme şi orice fel de încercare de câştiga capital politic din această temă”, a afirmat Ludovic Orban.

20,41 % este prezența la urne anunțată de BEC la finalul zilei de duminică, la închiderea urnelor.

S-au înregistrat 3.276.754 votanți pe liste permanente, 408.637 votanți pe liste suplimentare și 46.313 votanți cu urna mobilă.