Ludovic Orban, față în față cu parlamentarii: Trebuie să începem un drum nou, al construcției | AUDIO

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat luni în plenul Parlamentului, că România trebuie să înceapă un drum nou, al construcției și al așezării pe traiectoria euroatlantică. Președintele PNL le- a mulțumit parlamentarilor prezenți în sală și a afirmat că PSD și Pro România arată dezinteresul față de români.

„Venim după o moțiune care a pus capăt unei guvernări care a făcut mult rău României. Trebuie să trecem de acest moment și să începem un drum nou, al construcției, al luării dialogului interinstituțional și între puterile statului, un drum care să așeze România pe traiectoria euroatlantică. (…) Acest Guvern este cu siguranță un Guvern cu mandat limitat. Durata maximă a exercitării este de un an de zile. Practic tot ceea ce am inclus în programul de guvernare pleacă de la această constrângere. Avem de luat măsuri urgente, care nu pot fi luate decât de un Guvern legitim. Uitați-vă ce se întâmplă cu blocarea celor peste 100 de mineri. Oamenii își pun în pericol viața”, a spus Orban, la dezbaterile din plenul Parlamentului, care au loc înainte de votul pe învestirea Guvernului.

Ludovic Orban a explicat că noul Guvern va avea un mandat limitat, dar trebuie învestit urgent deoarece sunt foarte multe urgențe:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ședința plenului reunit al Parlamentului a început la scurt timp după ora 14:00.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS