Confidenţialitate

Şedinţa Parlamentului pentru votul de învestire a Guvernului Orban – VIDEO LIVE

De la ora 14.10 a început ședinţa Parlamentului pentru votul de învestire a Guvernului Orban. Sunt prezenți 235 de parlamentari.

Pentru a putea fi învestit, cabinetul are nevoie de cel puțin 233 de voturi.

Ludovic Orban a estimat, duminică, că va obține între 237 și 243 de voturi la învestirea Guvernului, în plenul reunit de luni.

Liderul PNL a adăugat că, în ciuda boicotului anunțat de PSD, are încredere că Guvernul său va obține voturile necesare învestirii.

„După datele pe care le avem astăzi estimarea noastră este că putem obține între 237 și 243 de voturi. După discuțiile pe care le-am purtat, după analiza prezenței, maia ales în grupurile parlamentare, sunt încrezător, în ciuda boicotului rușinos al PSD, pe care nu îl înțelegem. E un mod urât de a ieși din scenă. În ciuda boicotului am încredere că vom reuși mâine. Nu pot să accept ca PSD să facă evaluarea candidaților pe care i-am propus pentru fiecare fiecare Minister în parte”, a spus Ludovic Orban, duminică.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat că cei 32 de aleşi ai formaţiunii ar putea merge la ședință ca să sigure cvorum pentru învestirea noului guvern, dacă Ludovic Orban îi înlocuiește pe cei 3 miniștri respinși în comisiile parlamentare de specialitate.

Anterior, liberalii au respins această variantă, considerând că cei 3 (Florin Cîțu, propus la cârma Finanțelor, Ion Ștefan, nominalizat pentru Ministerul Dezvoltării și Violeta Alexandru, propusă la conducerea Ministerului Muncii) sunt victime ale răzbunării politice.

Cabinetul Orban îi mai include pe Raluca Turcan (vicepremier), Marcel Vela (Interne), Bogdan Aurescu (Externe), Cătălin Predoiu (Justiție), Nicolae Ciucă (Apărare), Virgil-Daniel Popescu (Economie, Energie și Mediul de Afaceri), Lucian Bode (Transporturi, Infrastructură și Comunicații), Nechita-Adrian Oros (Agricultură), Costel Alexe (Mediu, Ape și Păduri), Marcel Boloș (Fonduri Europene), Victor Sebastian Costache (Sănătate), Cristina Monica Anisie (Cercetare), Bogdan Gheorghiu (Cultură) și Marian Ionuț Stroe (Tineret și Sport).

Europa FM transmite video live ședința Parlamentului:

https://www.facebook.com/europafmromania/videos/2666643613417197/