Confidenţialitate

Ludovic Orban explică de ce nu au fost închise creșele și after school-urile | AUDIO

De ce au rămas deschise after school-urile acolo unde sunt peste 3 cazuri la mia de locuitori? Premierul Ludovic Orban spune că în urma unor analize s-a observat că în after school-uri nu au fost îmbolnăviri.

„Am tratat after school-urile și creșele în mod distinct și din cauza faptului că ele nu sunt în coordonarea Ministerului Educației, creșele țin de autorități locale, iar after school-urile la fel. Am permis funcționarea tipurilor de after school încă din perioada vacanței școlare. Din informațiile pe care le avem, au fost respectate măsurile și nu au fost cazuri. Sunt mulți părinți care efectiv sunt ajutați de acestea ca să poată să își desfășoare activitatea profesională„, spune Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Precizările vin după ce în Capitală s-au închis toate școlile, dar au rămas dechise creșele și after school-urile.

Întrebat dacă se ia în calcul închiderea mall-urilor sau sălilor de sport, premierul spune că în acest moment autoritățile nu au în vedere acest lucru.

Ludovic Orban: „Nu avem astfel de măsuri, obiectivul nostru este să reducem numărul de infectări. Prin măsurile pe care le-am luat, România este într-o situație relativ stabilă, sigur că am avut o creștere a numărului de cazuri, dar uitați-vă că e posibil un val doi, care a afectat foarte multe țări europene într-un mod mult mai dramatic și profund decât România.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.