Confidenţialitate

Ludovic Orban anunță demararea procedurilor de revocare a Avocatului Poporului | AUDIO

În Parlament, au început procedurile pentru revocarea Avocatului Poporului, dar și a conducerii radioului și televiziunii publice.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, spune că va dura două săptămâni până când se va da un vot în plen în privința acestor schimbări:

„Am demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului. La baza sesizării se află atât vechea sesizare a grupurilor parlamentare ale PNL, cât și o sesizare depusă de colegul meu, deputatul Florin Roman, care a fost însușită și susținută și de grupurile parlamentare din Cameră și Senat ale USR-Plus și ale PNL. Urmează ca în termen de două săptămâni, comisiile juridice să analizeze această solicitare, să prezinte un raport care să fie transmis plenului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ludovic Orban a fost întrebat ce nume ia în calcul pentru conducerea TVR și a Radioului Public și dacă vor fi persoane care vor asigura interimatul:

„Toate deciziile pe tema asta vor fi comunicate public. Evident că am discutat, dar decizia în coaliție este să demarăm aceste proceduri. Mi se pare extrem de important să redăm cetățenilor rOmâniei instituții extrem de importante precum Radioul public, Televiziunea publică, Avocatul Poporului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Numită Avocat al Poporului în 2019,  Renate Weber a fost criticată de PNL, după ce a contestat la Curtea Constituțională impozitarea pensiilor speciale și amenzile date celor care au încălcat restricțiile în perioada stării de urgență.

Foto: Inquam Photos / George Călin