Confidenţialitate

Ludovic Orban anunță că punctul de pensie va crește abia în ianuarie 2022

Liderul PNL a spus, la finalul unor discuții în coaliție, că punctul de pensie va crește doar în 2022.

„Punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferință de presă la Parlament.

Acesta este de părere că sistemul de majorare a punctului de pensie în vară – toamna nu a fost bun pentru pensionar.

„Sistemul acesta de a crește punctul de pensie în iulie – septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanțe în ceea ce privește cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară.

Am discutat și de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe și care se va derula într-un ritm cât de alert este posibil”, a spus Orban.

Guvernul taie și sporul de 30% acordat angajaților din prefecturi pentru lupta cu pandemia.

Totodată, voucherele de vacanță nu vor mai fi acordate în acest an. Vor rămâne în vigoare totuși cele acordate în anii trecuți.

Președintele PNL a spus, în privința procedurii de recalculare a pensiilor că urmărește un lucru foarte simplu, și anume dacă un pensionar are o contribuție similară, trebuie să aibă aceeași pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat.

În privința pensiei speciale, președintele PNL a spus că în planul Guvernului există obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde și reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu, pensiile ocupaționale