Confidenţialitate

Acordarea voucherelor de vacanță, suspendată în 2021, pentru încadrare în deficit

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că nu vor fi emise noi vouchere de vacanță, pentru că sunt valabile, în continuare, cele acordate anterior.

„Rămân valabile voucherele de vacanță care au fost emise anterior și care pot fi folosite în cursul anului 2021. Nu se emit noi vouchere de vacanță pentru că sunt vouchere de vacanță care sunt valabile în continuare în cursul anului 2021”, a spus Orban.

Și premierul Florin Cîțu le-a spus liderilor PNL, reuniți în ședința Biroului Executiv al partidului, că ia în calcul această măsură pentru încadrarea în deficitul bugetar de aproximativ 7%.

Impactul bugetar estimat în acest an pentru eliminarea voucherelor de vacanță este de circa 1,73 miliarde de lei.

În ședința liderilor PNL, Cîțu s-ar fi arătat nemulțumit și de faptul că ministerele nu au venit cu propuneri de restructurare pentru reducerea cheltuielilor și a precizat că va forța practic miniștrii, prin bugetul alocat fiecăruia, să restructureze companiile aflate în pierdere.

De asemenea, șeful guvernului le-a mai precizat liderilor PNL că va tăia din cheltuielile ineficiente ale statului, luând în calcul inclusiv o plafonare a sporurilor și o acordare a acestora în funcție de performanță.

Înainte de debutul ședinței liderilor PNL, premierul Cîțu a declarat că legea bugetului este finalizată şi va fi făcută publică marți sau miercuri dimineaţă cel târziu, precizând că ţinta de deficit rămâne asumată la „7 – 7,1%”.