Confidenţialitate

Guvernul taie sporul de 30% acordat angajaților din prefecturi pentru lupta cu pandemia

Președintele Camerei Deputaților confirmă că este nevoie să se taie din cheltuieli pentru a menține bugetul în limitele unui deficit controlabil.

Ludovic Orban a declarat, după ședința liberalilor, că sporurile angajaților de la stat vor face obiectul unei analize, după care se va stabili care vor fi păstrate și la care se renunță.

Nu s-a stabilit, deocamdată, dacă studenții mai primesc gratuități la transportul pe calea ferată și nici dacă va fi redusă indemnizația de hrană a funcționarilor. Aceste decizii vor fi comunicate de către Guvern, a spus Orban:

(…) Am discutat să se facă o analiză amplă a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu am luat o decizie legată de sporuri, deocamdată. Urmează ca pe baza acestei analize să se ia o decizie justă. Există o decizie legată de sporul de 30% acordat prefecturilor și care nu se va mai plăti odată cu adoptarea Legii bugetului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ludovic Orban a anunțat însă că nu vor fi emise noi vouchere de vacanță, pentru că sunt valabile, în continuare, cele acordate anterior.

„Rămân valabile voucherele de vacanță care au fost emise anterior și care pot fi folosite în cursul anului 2021. Nu se emit noi vouchere de vacanță pentru că sunt vouchere de vacanță care sunt valabile în continuare în cursul anului 2021”, a spus Orban.