Confidenţialitate

Ludovic Orban acuză USR că a contribuit la numirea lui Florin Iordache. Barna: Este o tâmpenie | AUDIO

Liderul PNL, Ludovic Orban, acuză USR că a contribuit la numirea lui Florin Iordache, marți, în funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Florin Iordache (PSD) a fost ales de plenul Parlamentului în această funcție prin vot secret și a obținut 185 de voturi, ceea ce arată că ar fi primit câteva zeci de voturi fie de la PNL, fie de la USR.

Ludovic Orban: „Omul care a scos milioane de oameni în stradă prin proiectele aberante în domeniul justiției îmi arată că PSD și cei care au votat cu PSD sunt în pragul nebuniei. Partidul Național Liberal l-a avut candidat pe domnul Zegrean și toate voturile pe care l-a obținut domnul Zegrean sunt de la Partidul Național Liberal.”

Întrebat de jurnaliști dacă USR a votat pentru Florin Iordache, Orban a susținut că „după cum arată rezultatele, nu există o altă posilitate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică, liderul USR, Dan Barna, spune la Europa FM, că reproșul adus de liberali este absurd.

„Să sugerezi că USR ar putea să-l voteze pe Florin Iordache în orice fel de scenariu, în orice funcție în statul român, este atât de absurd și atât de necredibil încât orice român cu bun simț își dă seama ce panică este în momentul de față în vechea clasă politică. Este regretabil că premierul f ace o astfel de declarație care nu face decât să inflameze inutil un electorat și așa disperat să scăpăm de PSD… Simpla idee că USR ar fi votat cu Iordache este o tâmpenie”, a declarat Dan Barna la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.