Ludovic Orban: 14 iunie este o dată „rezonabilă” pentru organizarea alegerilor locale | AUDIO

Premierul Ludovic Orban este de părere că data de 14 iunie este una „rezonabilă” pentru organizarea alegerilor locale. Premierul ar vrea alegeri chiar și în luna mai, însă acest lucru este puțin probabil.

Întrebat, luni, într-o declarație de presă, când ar putea fi organizate alegerile locale, premierul Ludovic Orban a spus că ar fi o „impietate” față de creștini să organizeze alegerile pe 31 mai sau pe 1 iunie, astfel că 14 iunie este data luată în calcul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Ar fi o impietate față de creștini să stabilim data alegerilor pe 31 mai și pe 1 iunie. Ca atare, cel mai probabil, alegerile vor fi în jurul datei de 14, maxim 21 (iunie – n.r.), plecând și de la jurămintele depuse de autoritățile locale, care de regulă au fost depuse după20 iunie 2016. Deci dacă sunt alegeri în data de 14 mi se pare o dată super rezonabilă. În iunie. În mai nu putem organiza decât pe 24 mai. Sigur că eu m-aș bucura să organizăm în 24 mai, pentru că aniversăm 145 de ani de la înființarea PNL”, a spus premierul Ludovic Orban.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS