Lucruri mai puţin cunoscute despre Michael Jackson

Michael Jackson este unul dintre cei mai iubiți artiști ai tuturor timpurilor. Astăzi, când Michael Jackson ar fi împlinit vârsta de 60 de ani, am întocmit o listă cu lucruri puțin cunoscute despre artist, care ar putea surprinde până și cei mai mari fani.

Faptul că Michael Jackson este artistul laureat cu cele mai multe premii, deținând 26 American Music Awards, 13 premii Grammy, 40 Billboard Awards și 23 de recorduri mondiale Guinness, este bine cunoscut, însă ceea ce mulți nu știu este că Guinness World Records a introdus o nouă categorie pentru Michael, intitulată ”highest-earning deceased artist” (artistul decedat câștigător al celor mai multe premii).

Michael Jackson, care a deţinut până de curând recordul pentru cel mai bine vândut album din toate timpurile, cu „Thriller“, a fost devansat de o celebră trupă rock. Formaţia californiană  Eagles a devenit astfel trupa cu cel mai bine vândut album din toate timpurile, doborând recordul stabilit de regretatul Rege pop. Albumul „Their Greatest Hits 1971-1975“, semnat de Eagles, a devansat celebrul „Thriller“ al lui Michael Jackson, potrivit Recording Industry Association of America (RIAA), asociaţia industriei muzicale din SUA, scrie Daily Mail. Albumul de hit-uri a obţinut 38 de certificări disc de platină, ceea ce echivalează cu 38 de milioane de copii vândute în format fizic sau pe platformele de streaming de la lansarea sa, din februarie 1976.

Lansat la cinci ani după „Thriller”, „Bad” este cel de-al șaptelea album de studio înregistrat de către cântărețul american Michael Jackson. Albumul a fost lansat pe 31 august 1987 de către casa de discuri Epic Records. „Bad” s-a vândut în mai mult de 30 de milioane de exemplare în întreaga lume. Este primul album ce a avut cinci Billboard Hot 100 #1 single. BAD în jargonul afro-american însemnă ceva de genul „extraordinar”.

Deși nu este cel ce a inventat mișcarea de dans, Michael Jackson este faimos pentru ”moonwalk”.  În videoclipul piesei ”Smooth Criminal”, cântărețul pare să încalce legile gravitației, stând înclinat la un unghi de 45 de grade. Secretul în spatele acestei mișcări stă în pantofii pe care megastarul îi poartă. Aceştia aveau o bază în forma literei V în zona călcâiului, pe talpă, ca un dispozitiv mecanic cu ajutorul căruia Michael se putea prinde temporar de podeaua scenei. Regele muzicii pop a patentat apoi designul, pentru a împiedica imitatorii din a reface mișcarea.

În afară de mișcările reprezentative, Michael era cunoscut pentru părul său, însă în urma accidentului ce a avut loc în cadrul filmărilor unei reclame Pepsi în 1984, accident în care părul artistului a luat foc, acesta a purtat peruci pentru restul carierei sale. Doctorii ce s-au ocupat cu autopsia megastarului au confirmat faptul că acesta purta o perucă în momentul morții.

Tot în autopsie a fost confirmat faptul că Michael Jackson suferise de-a dreptul de vitiligo. Vitiligo este o afecțiune care duce la apariția unor pete albe pe suprafața pielii. Petele apar din cauza distrugerii celulelor pigmentare. Dacă la începutul carierei sale Jackson avea pielea unui afro-american, în anii 80 aceasta s-a deschis la culoare considerabil. Zvonurile au început să circule, spunând că artistul şi-ar albi pielea. Întrebat de schimbarea bruscă, cântărețul american a mărturisit că suferă de vitiligo, însă gurile rele nu au crezut, deoarece Jackson își mințise fanii în trecut.

Fanii lui Michael Jackson au observat că, începând cu 1988, acesta a purtat adesea o bandă neagră în jurul brațului său drept. Jackson a declarat că atât timp cât vor exista copii neprivilegiați, va continua să poarte banda neagră. Artistul s-a inspirat de la protestele din anii 60 în care banda neagră era simbolică.

Lumea îl cunoaște pe Michael Jackson, în general, ca regele muzicii pop, însă puțini știu că acesta avea un alt talent pe care a ales să-l păstreze privat. Doar câteva persoane știau că Michael Jackson avea un studio secret într-un hangar al aeroportului din Santa Monica. Spațiul nu era destinat muzicii, ci artei în general. „O mulțime de oameni spun că lucrările sale sunt doar niște schițe, dar eu cred că sunt opere de artă grozave ale unuia dintre cei mai talentați oameni ai lumii”, a declarat prietenul artistului, Brett Livingstone Strong. Artistul a fost autodidact și avea, de asemenea, o serie de teme și modele preferate. Cheile, saunele, porțile și numărul șapte apar în multe dintre lucrările sale. Numărul șapte pare că a avut o semnificație specială pentru acesta, care a fost cel de-al șaptelea copil din familie.

Starul a fost și un mare iubitor de animale. Cel mai cunoscut animal de companie al cântărețului este chimpanzeul Bubbles, însă artistul a avut o mulțime de alte animale, printre care un șarpe Boa, Muscles, și două lame, Lola și Louis. Michael era așa de atașat de lamele lui, încât a ratat șansa de a înregistra un duet cu Freddie Mercury, dorind să aducă una dintre lame în studio în timpul înregistrărilor, cerință cu care solistul Queen nu a fost de acord.

Un alt lucru ce ar putea șoca mulți fani, este dorința arzătoare a lui Jackson de a fi Spiderman, faimosul erou Marvel. În anii 90, când Marvel Comics era în pragul falimentului, cântărețul a încercat să cumpere compania cu scopul de a-și împlini visul, și anume cel de a-l juca pe supereroul său preferat. Deși nu a avut success, Michael nu a renunțat la idea de a fi erou Marvel și, ulterior, a participat la o audiție pentru rolul profesorului X din franciza X-Men, dar nu l-a obținut.

Michael Jackson a fost supranumit ”regele muzicii pop”, însă, nu mulți știu că în timpul unei vizite pe Coasta de Fildeș, în Africa, în anul 1992, Jackson a fost încoronat regele ținutului Sanwi de către tribul Agni. Pe insula Sf. Vincent au fost lansate timbre ce înfățișează legenda pop în anul 1985.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS