Confidenţialitate

Lucrările pe drumul Craiova-Piteşti au fost reluate. Sorin Grindeanu: Circulația trebuie să fie deschisă anul acesta | VIDEO

Au fost reluate lucrările pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Execuția se apropie de 43%.

Ministrul Transporturilor spune că acest segment trebuie deschis anul acesta, așa că firma care îl construiește are de recuperat întârzierile.

Lucrările pe şantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti, între Craiova şi Robăneşti, judeţul Dolj, au fost reluate.

Este un tronson de 17,7 kilometri, unde execuția a ajuns la aproape 43%.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, ministrul Transporturilor spune că firma are mult de recuperat și că acum se pun la punct terasamentele, sistemul de scurgere a apei și trebuie lucrat la poduri. Sorin Grindeanu spune că circulaţia pe acest tronson trebuie deschisă anul acesta și că va urmări stadiul lucrărilor:

„S-au reluat lucrările pe șantierul Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova -Pitești, între Craiova și Robănești (județul Dolj). Stadiul fizic al lucrărilor pe cei 17,70 km a ajuns la 43,45 %, iar constructorul are mult de recuperat! Acum se pun la punct:

– terasamentele (în funcție de condițiile meteo)
– sistemul de scurgere a apei
– poduri

ATENȚIE! Circulația pe Tronsonul 1 trebuie să fie deschisă anul acesta. Voi urmări stadiul lucrărilor! Aștept o mobilizare rapidă prin creșterea ritmului de lucru!”

Pe acest tronson lucrează, din 2019, firma italiană Tirrena Scavi. În iunie 2021 a fost emisă și ultima autorizaţie de construire.

Lucrările au mers mai greu după ce, în iunie 2021, au fost descoperite mai multe gropi cu oseminte pe traseul drumului expres.

Autor: Iorgu Ianoși

Sursa foto: Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Citește și: Sondaj: Un antreprenor din 3 se pregătește să facă disponibilizări, iar una din 10 firme se va închide din cauza prețurilor la energie | AUDIO