Lucrările de la bacalaureat vor fi corectate în alte județe. Măsura se aplică din această sesiune a bacalaureatului

Lucrările scrise ale liceenilor care dau bacalaureatul vor fi strânse la nivel județean și trimise apoi, cu ajutorul jandarmilor, profesorilor din alt județ.

Repartizarea lucrărilor ar urma să se facă în urma unei trageri la sorți, astfel încât nimeni să nu știe dinainte unde vor ajunge lucrările.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu speră că în acest fel nu vor mai exista înțelegeri între elevi și profesori legate de notele de la examen și toate lucrările vor fi evaluate obiectiv.

Propunerea Ministerului Educației este susținută de sindicate și se va aplica din această sesiune a bacalaureatului – a anunțat ministrul Sorin Câmpeanu. El spune că astăzi vor fi definitivate procedurile tehnice privind repartizarea lucrărilor către profesorii corectori.

Noua măsura este anunțată în plină desfășurare a examenului de bacalaureat, care a început pe 8 iunie, cu probele orale. Cele scrise debutează luni, cu proba la limba și literatura română.

Tot pentru a descuraja fraudele la bacalaureat, de anul acesta, în multe centre de examen a fost introdusă și supravegherea audio, pe lângă cea video.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS