Confidenţialitate

Luciana Ghica, despre activitatea decidenților politici în contextul războiului din Ucraina: Nicolae Ciucă este vizibil cu niște declarații anoste și cu lipsa activității | VIDEO

Luciana Alexandra Ghica, conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice, Universitatea București, și directoarea Centrului pentru Studii de Dezvoltare şi Cooperare Internaţională a fost invitata Adrianei Nedelea în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Luciana Ghica a spus că decidenții politici din România au nevoie de consilieri mai bine pregătiți, pornind de la faptul că elevii nu știu foarte bine cine este premierul României și asta pentru că acesta comunică foarte rar, iar atunci când comunică are discursuri „anoste”.

„În momentul în care ești decident politic ai nevoie de consilieri, inclusiv de comunicare. În acest moment, nivelul este foarte scăzut și-n privința consilierilor. Din păcate, probabil nici nu-și dau seama că au nevoie de consiliere”, a explicat Luciana Ghica la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luciana Ghica: „Premierul României este vizibil cu niște declarații anoste și cu lipsa activității

Întrebată ce spun studenții despre plagiatul lui Nicolae Ciucă, Luciana Ghica a spus că mulți dintre aceștia nu știu cine este premierul României pentru că: „Premierul României nu prea este vizibil. Este vizibil cu niște declarații anoste, cu lipsa activității. Chiar dacă, dacă este să ne uităm la activitatea Guvernului nu este chiar dezastru în ceea ce privește gestionarea crizei refugiaților, de pildă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luciana Ghica: „România nu este invitată în o mulțime de situații și este doar un follower, doar urmează direcții de politică externă”

„Problema plagiatului este și o problemă de credibilitate externă, iar faptul că România nu este invitată în o mulțime de situații și este doar un follower, doar urmează direcții de politică externă fără să-și dea seama; nu avem o strategie de politică externă pe această situație și nu avem o strategie de țară pe această situație, pe ceea ce se întâmplă, cel puțin nu vizibil în spațiul public, iar ceea ce știm din reacțiile colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe nu arată că avem o gândire mult dezvoltată în această privință”, a mai spus Luciana Ghica la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luciana Ghica: „Beneficiarii, de cele mai multe ori, sunt tratați ca niște cerșetori. Ceea ce este un eșec al statului în ceea ce privește modul în care tratează interesul public”

Întrebată ce nu sunt capabili să facă decidenții politici, Luciana Ghica a spus că: „Sunt în stare să facă multe, problema este că nu sunt întotdeauna făcute la timp și problema este de proceduri. De multe ori sunt greoaie, greu explicate, iar beneficiarii, de cele mai multe ori, sunt tratați ca niște cerșetori, practic. Ceea ce este un eșec al statului în ceea ce privește modul în care tratează interesul public – fie că este vorba de cetățeni români, fie că este vorba despre persoane refugiate, persoane care solicită azil, persoane apatride”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei”, moderată de Adriana Nedelea la Europa FM, aici:

Sursa foto: Europa FM

Citește și: 87 de cadavre găsite sub dărâmături după un atac aerian al rușilor la Desna care a avut loc săptămâna trecută | AUDIO