Lucian Duță, fostul șef al CNAS, a plătit cauțiunea de un milion de euro

Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, a pus la dispoziţia DNA imobile de un milion de euro pentru a acoperi cauţiunea. Acuzat că a luat mită 8,6 milioane de euro de la două firme de software, Duţă rămâne sub control judiciar.

La începutul lunii aprilie, procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Lucian Duţă şi au luat atunci măsura controlului judiciar pe cauţiune, stabilită la 4,5 milioane de lei. Fostul șef al CNAS trebuia să acopere cauţiunea în termen de 10 zile. În caz contrar, procurorii puteau cere în instanţă schimbarea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că Lucian Duţă a depus garanţii reale imobiliare asupra mai multor bunuri pentru a acoperi cauţiunea.

Procurorii DNA îl acuză pe Lucian Duţă că, în perioada 2010 – 2012, când era preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a pretins şi primit de la reprezentanţii a două firme de software mită de 8,6 milioane de euro pentru a asigura semnarea şi derularea în bune condiţii a unor contracte sau acte adiţionale încheiate cu CNAS.

O parte din acei bani ar fi fost folosită pentru achiziţionarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Capitală.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS