Confidenţialitate

Lucian Bute a ratat șansa de a redeveni campion mondial

Lucian Bute nu a putut profita de șansa de a recuceri titlul de campion mondial la box profesionist, după ce a fost învins de suedezul de origine gambiană Badou Jack, într-o confruntare pentru centura versiunii WBC la categoria supermijlocie.

Românul în vârstă de 36 de ani, fost campion al lumii în versiunea IBF, a arătat o formă fizică bună, s-a mișcat mult în ring, însă nu a trimis lovituri prea puternice și precise. Adversarul său, mai mic de înălțime dar cu brațele mai lungi, a preferat un box prudent dar eficient și a punctat mai mult.

Decizia arbitrilor a fost una surprinzatoare. Unul dintre ei a dictat: 117-111 pentru Jack, iar ceilalți doi au văzut egalitate: 114-114. Astfel, partida s-a terminat, pe hârtie cu un “draw”, dar centura a rămas la campion. staff-ul lui Badou Jack a criticat la final verdictul arbitrilor.

Într-o altă confruntare din gala care a avut loc la Washington, un alt boxer care l-a învins pe Lucian Bute – britanicul James De Gale și-a apărat și el titlul IBF tot la supermijlocie, în fața mexicanului Rogelio Medina.

Badou Jack și De Gale urmează să lupte în curând pentru unificarea celor două centuri mondiale la această categorie.