Confidenţialitate

Lucian Bode, de la Bruxelles, în cadrul Consiliului JAI: România își menține obiectivul de a adera la Schengen în 2023 | AUDIO

România își menține obiectivul de a adera la Schengen în acest an – anunță de la Bruxelles, ministrul de Interne, Lucian Bode. Acesta participă la Consiliul JAI – Justiție și Afaceri Interne – pe a cărei ordine de zi nu se află subiectul aderării României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație.

Însă, spune Lucian Bode, în ultimele 3 luni, s-au înregistrat progrese în ceea ce privește situația la frontierele Uniunii Europene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„România își menține acest obiectiv de țară și anume aderarea la Spațiul Schengen în anul 2023. Vreau să salut raportul prezentat în cadrul reuniunii de azi de către doamna comisar Ylva Johansson. În raport, doamna comisar a subliniat faptul că în primele luni ale anului 2023 valorile migrației pe tot ce înseamnă ruta Balcanilor de Vest au scăzut cu 44% în raport cu finalul anului 2022”, a spus Lucian Bode.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Dragoș Tudorache, despre aderarea României la Schengen și Consiliul European Special din februarie: Este esențial să ne înscriem și noi în această dezbatere și să ne înscriem cu conținut, nu doar cu o atitudine superficială | VIDEO