Confidenţialitate

Luca, ANAT: Hotelierii greci sprijină turiștii români care au nevoie de teste Covid | AUDIO

Cele mai multe hoteluri din Grecia le asigură turiștilor testări Covid, spune – la Europa FM – președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Dumitru Luca.

De duminică, România a trecut statul elen pe lista galbenă în ceea ce privește riscul epidemiologic.

La revenirea în țară, cei nevaccinati au nevoie de un test PCR negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de prezentarea la graniță.

Hotelierii greci au decis să ajute turiștii nevaccinați și copii, cu vârste peste 3 ani, care au nevoie de teste PCR sau antigen negative pentru a reveni în țările lor.

România este una dintre statele care a decis acest lucru, astfel că de ieri turiștii români care se întorc din această țară si nu sunt vaccinati, au nevoie de dovada unui teste negativ Covid efectuat cu 48 de ore înainte de a intra in România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandra Stănescu 

Dumitru Luca a explicat – la Europa FM – ce trebuie să facă românii care urmează să se întoarcă în țară pentru a se programa la testare.

Un test PCR costă 60 de euro în Grecia, iar unul rapid antigen, 15 euro.

Președintele ANAT mai atrage atenția că o problemă o reprezintă faptul că și copiii cu vârste între 3 și 12 ani, care nu pot fi vaccinați, ar trebui să poată face un test rapid, non invaziv, dar autoritățile române cer doar test PCR.

Peste 100.000 de români sunt acum în vacanță în Grecia.