Confidenţialitate

LPF suspendă temporar meciurile echipei Dinamo

Liga Profesionistă de Fotbal a suspendat meciurile echipei Dinamo după ce magazinerul clubului “alb-roşu” a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2.

Se așteaptă finalizarea anchetei epidemiologice.

“Liga Profesionistă de Fotbal ţine să informeze că astăzi, 11.06.2020, la ora 10:39, persoana responsabilă cu verificarea respectării prevederilor Ordinului comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii nr. 601/971/2020 din cadrul clubului FC DINAMO 1948 Bucureşti ne-a transmis faptul că o persoană din cadrul clubului a fost depistată pozitiv la cea de a patra testare COVID 19. Având în vedere prevederile legale şi regulamentare este necesară păstrarea anonimatului acestei persoane. Liga Profesionistă de Fotbal va respecta prevederile legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului si Ministerul Sănătăţii şi până la finalizarea anchetei epidemiologice în acest caz, va opri desfăşurarea meciurilor care implică clubul FC Dinamo 1948 Bucureşti”, potrivit unui comunicat al forului.

“Ţinând cont de faptul că o persoană din cadrul clubului FC Dinamo 1948 Bucureşti a fost depistată pozitiv la cea de a patra testare COVID-19, astăzi, 11 iunie 2020, Liga Profesionistă de Fotbal consideră că acest caz, e drept, singular, este totuşi un semnal de alarmă pentru toate cluburile din CASA Liga 1 privind stricteţea cu care acestea trebuie să respecte în viitor ordinul comun nr. 601/971/2020 al Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii, precum şi reglementările emise de Federaţia Română de Fotbal. Liga Profesionistă de Fotbal atrage atenţia cluburilor să aplice toate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. LPF anunţă pe această cale că nu va face niciun rabat de la respectarea în totalitate a dispoziţiilor legale prevăzute în ordinul comun al celor două ministere, sens în care toţi observatorii de joc au fost instruiţi să verifice cu maximă stricteţe implementarea regulilor aplicabile”, susține LPF .

Oficialii Ligii atrag atenția orice omisiune din partea observatorilor, privind consemnarea neregulilor constatate, va duce la excluderea imediată din corpul de observatori al LPF.

“În final, asigurăm fanii că vom căuta toate soluţiile pentru ca eventualele meciuri neprogramate să se dispute la o dată ulterioară, deoarece rămânem consecvenţi principiului desfăşurării tuturor partidelor doar pe terenul de joc”, mai adaugă LPF.

FC Dinamo a confirmat, joi, un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus în cadrul clubului.

“Toţi componenţii lotului dinamovist, membrii staff-ului tehnic şi medical din cadrul echipei noastre, precum şi personalul auxiliar pentru organizarea meciurilor la stadionul din Ştefan cel Mare au efectuat miercuri, 10 iunie 2020, testul Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19. În urma acestei testări a fost depistat un caz pozitiv, a anunţat medicul Liviu Bătineanu pentru site-ul oficial al clubului, fcdinamo.ro. Medicul dinamovist precizează că persoana depistată pozitiv nu face parte din lotul de jucători sau din conducerea tehnică şi medicală a echipei, fiind izolată în această dimineaţă la stadionul Dinamo”, potrivit unui comunicat al grupării din Șoseaua Ștefan Cel Mare.

Magazinerul clubului Dinamo a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, relatează presa sportivă.

“În această dimineaţă, la ora 9.30, au venit rezultatele unor teste făcute la club şi a fost depistat acest caz, pozitiv, de coronavirus. Respectiva persoană nu face parte din staff-ul echipei şi nu a intrat în contact cu jucătorii. Momentan, nu s-a luat nicio decizie care să schimbe programul formaţiei, o să vedem”, au declarat oficiali ai clubului pentru gsp.ro.

Potrivit telekomsport.ro, miercuri au fost testaţi toţi angajaţii lui Dinamo. Pentru jucători a fost al patrulea test pentru coronavirus, toate ieşind negative. Însă cel al magazinerului echipei a fost pozitiv.

Secretar general al LPF, Justin Ştefan a declarat, miercuri, că Liga I nu se va întrerupe dacă o echipă înregistrează un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, după reluarea competiţiei. Ştefan spune că se va încerca iniţial reprogramarea meciului pe care echipa în cauza urmează să-l desfăşoare şi, dacă nu va fi posibil, va pierde la masa verde, cu 0-3.

“Avem proceduri legale care spun că în momentul în care ai un test pozitiv, un posibil caz de Covid-19, trebuie să-l izolezi pe cel care a fost testat pozitiv şi pe toţi contacţii, se lansează imediat o anchetă epidemiologică, în care se stabilesc toate persoanele care au intrat în contact cu cel infectat. Echipa respectivă va trebui să fie supusă anchetei epidemiologice. Până când se va finaliza ancheta, e clar că nu va putea fi programată echipa respectivă. Încercăm să găsim date pentru reprogramare şi a doua soluţie, din păcate, e pierderea meciului cu 3-0, în temeiul dispoziţiilor regulamentare. Sub nicio formă un caz pozitiv nu întrerupe competiţia în Liga I”, a explicat oficialul Ligii.

Liga I se reia vineri, de la ora 20.00, cu meciul CS Universitatea Craiova – FC Botoşani, din etapa a III-a a play-off-ului.

Dinamo ar fi trebuit să joace, sâmbătă, de la ora 20.00, acasă, cu Chindia Târgovişte, în play-out.