Confidenţialitate

LONDRA: Protest pentru un al doilea referendum pe tema Brexit-ului

Politicieni britanici ai partidelor de opoziţie speră să atragă sâmbătă, la Londra, zeci de mii de susţinători ai organizării unui al doilea referendum privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la exact doi ani după prima consultare populară pe acest subiect, relatează Agrepres, citând DPA.

”Indiferent de opinia dumneavoastră despre Brexit, toată lumea este de acord că aceasta este o temă importantă şi nu este o chestiune rezolvată”, a menţionat organizaţia People’s Vote înaintea marşului prevăzut pentru sâmbătă în centrul Londrei.

”În această sâmbătă vom vedea zeci de mii de persoane din întreaga Mare Britanie venind la Londra; sprijinul pentru People’s Vote este în creştere în întreaga ţară”, a spus parlamentarul laburist Chuka Umunna.

La miting vor lua parte, printre alţii, liderul liberal-democraţilor Vince Cable, lidera ecologistă Caroline Lucas şi David Lammy, membru al Partidului Laburist, care se vor adresa participanţilor.

O majoritate de 52% dintre britanici s-au pronunţat, la 23 iunie 2016, pentru ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană. Rata participării la scrutin a fost de 72% dintre cei 46,5 milioane de cetăţeni britanici cu drept de vot.