Confidenţialitate

Londra: Portul măştii rămâne obligatoriu în mijloacele de transport în comun

Primăria capitalei britanice a anunțat, marți seară, că purtarea măştii de protecție va rămâne obligatorie în transportul în comun londonez, în pofida ridicării aproape în întregime a restricţiilor legale împotriva coronavirusului, la 19 iulie, în Anglia.

Relaxarea dorită de guvernul conservator al lui Boris Johnson este criticată de unii oameni de ştiinţă, care subliniază riscurile noilor variante şi de Covid la tinerii care nu au fost încă vaccinaţi.

Subliniind că “opţiunea cea mai simplă şi mai sigură ar fi fost ca guvernul să menţină obligaţia naţională de a purta mască în transportul public”, primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a indicat că refuză “să îi pună în pericol pe londonezi şi relansarea oraşului nostru”.

Purtarea unei măşti se va adăuga astfel condiţiilor de transport ai rețelei londoneze de transport, ai cărei agenţi vor efectua “operaţiuni ţintite” şi vor refuza accesul celor care nu poartă mască cu excepţia cazurilor speciale.

Contravenienţii vor risca să fie evacuați.

Potrivit Transport for London, care gestionează reţeaua din capitala britanică, 212.000 de persoane au fost împiedicate anul trecut de agenţi să pătrundă în reţea până când au purtat mască. Aproximativ 14.000 de persoane au fost împiedicate să se îmbarce şi circa 3.200 au fost expulzate.