LONDRA: Pachet suspect, detonat controlat

Forţele de ordine britanice au detonat controlat pachet suspect a cărui prezenţă a fost semnalată într-un parc din apropierea parlamentului, în centrul Londrei, relatează Agerpres, care citează AFP.

Un robot de deminare care a intervenit la locul incidentului, după ce poliţia a anunţat că investighează un pachet găsit în parcul Embankment Gardens de lângă Ministerul Apărării.

Poliţia a fost sesizată cu privire la prezenţa acestui pachet în Embankment Gardens.

Un perimetru de securitate a fost instalat în zona parcului, iar străzile adiacente au fost închise traficului.

În martie 2017, zona parlamentului a fost scena unui atentat comis de către un britanic în vârstă de 52 de ani convertit la islam, care a intrat în plină viteză cu o maşină într-un grup de pietoni pe podul Westminster. Cinci persoane, printre ele şi românca Andreea Cristea, şi-au pierdut viaţa în acest atac revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic. Atacatorul a fost ucis de către un poliţist înarmat.

În august 2018, în apropiere de parlamentul britanic, alte trei persoane au fost rănite de un atacator care intrase în plin cu maşina în grupul lor. Agresorul, un bărbat sudanez care locuia la Birmingham, a fost arestat şi acuzat de tentativă de omor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS