Londra: A fost arestat un tânăr, în legătură cu atentatul de vineri de la metrou

Poliția metropolitană a arestat un tânăr de 18 ani, bănuit că ar avea legătură cu dispozitivul improvizat care a explodat ieri dimineață. Bărbatul a fost prins în zona portului Dover, sâmbătă, de poliția din Kent. El a fost arestat în baza ”secţiei 41” a Legii terorismului (Terrorism Act) şi era reţinut la un post de poliţie.

Declarația a fost făcută de către șeful poției metropolitane Neil Basu.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atentatul cu bombă la metrou, în staţia Parsons Green din sud-vestul Londrei, soldat cu 29 de răniţi.

O bombă artizanală, plasată într-un metrou aglomerat la o oră de vârf, a creat panică la metroul Londonez ieri dimineaţa. Este al cincilea atentat care a avut loc în Marea Britanie în ultimele şase luni. De aceea, nivelul ameninţării teroriste a fost ridiciat pe teritoriul britanic de la ”grav” la ”critic”.

Bomba a fost pusă într-o găleată, ascunsă într-o pungă de plastic frigorifică.

Staţia Parsons Green, redeschisă la mai bine de 17 ore după atentatul cu bombă într-un metrou District Line

Autorităţile britanice în domeniul transporturilor au redeschis staţia de metrou Parsons Green, în care a fost detonată parţial o bombă, un atentat revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, soldat cu 29 de răniţi, relatează The Associated Press. Militari britanici au fost mobilizaţi în întreaga ţară, în locuri publice, să asiste poliţia.

Nivelul alertei teroriste ridicat de la sever la critic, în Londra

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS