Confidenţialitate

Londra: 12 persoane rănite după ce un bărbat le-a stropit cu substanță corozivă. Poliția a identificat suspectul

În Londra, 12 persoane au fost rănite după ce un individ i-a atacat cu o substanță corozivă. Printre victime se numără și doi copii. Polițiștii au identificat suspectul, dar nu și motivația din spatele gestului său.

UPDATE 16:01. Poliția l-a identificat pe suspect

Abdul Shokoor Ezedi este suspectul despre care se crede că ar fi din zona Newcastle.

Ultimul raport al poliției arată că numele suspectului este Abdul Shokoor Ezedi, un bărbat în vrâstă de 35 de ani din zona Newcastle. Ultima oară a fost văzut pe Caledonian Road, în nordul Londrei. Poliția declară că suspectul are răni „semnificative” pe partea dreaptă a feței. Autoritățile nu au identificat până acum motivația din spatele gestului său.

Știre inițială

Atacul a avut loc miercuri seară în sudul Londrei. O femeie de 31 de ani și cele două fiice ale sale de 8 și 3 ani se aflau în mașină când un bărbat le-a stropit cu o substanță corozivă.

Atacatorul a vrut să plece cu o mașină, dar a lovit un alt autoturism parcat și apoi a fugit pe jos. Este căutat de poliție într-o amplă operațiune.

Femeia și cele două fetițe sunt acum internate. Mama și fiica de 3 ani sunt rănite mai grav.

Alte patru persoane care au vrut să le sară în ajutor au fost rănite. Trei au mers la spital pentru tratament, iar o altă persoană a refuzat ajutorul specializat. Cinci polițiști au fost și ei implicați atunci când au intervenit, însă niciunul dintre ei nu a fost nevoit să rămână în spital.

Anchetatorii cred că atacatorul și femeia se cunosc, scrie BBC.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Proteste ale fermierilor la Bruxelles: Agricultorii vin cu tractoare în capitală în ziua desfășurării summitului șefilor de stat din UE | VIDEO