Confidenţialitate

Proteste ale fermierilor la Bruxelles: Agricultorii vin cu tractoare în capitală în ziua desfășurării summitului șefilor de stat din UE | VIDEO

Fermierii continuă protestele în Belgia, iar astăzi vor veni cu tractoare în capitala Bruxelles. Din cauza utilajelor agricole, circulația în zona instituțiilor europene va fi blocată, chiar în ziua în care se desfășoară un summit al șefilor de stat din Uniunea Europeană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

După ce au protestat în nordul și în sudul țării și au dat peste cap circulația rutieră, fermierii belgieni aduc tractoarele în capitala Bruxelles, chiar în ziua în care liderii europeni se reunesc la un summit.

Poliția a anunțat că traficul rutier va fi închis în cartierele din zona instituțiilor europene și le recomandă locuitorilor și turiștilor din Bruxelles să folosească metroul și alte mijloace de transport în comun.

„Nu vom pleca până nu vom fi mulțumiți”, spune un fermier pentru postul de televiziune Global News.

De altfel, la protestul din fața Parlamentului European urmează să vină și agricultori din alte țări europene precum Franța, Italia și Spania. Proteste au fost, în ultimele zile, și în rândul agricultorilor din Germania.

Fermierii sunt nemulțumiți de creșterea costurilor din agricultură, politicile europene privind mediul și importurile de alimente ieftine.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Proteste în fața Ministerul Muncii și a Ministerul Sănătății. Angajații din sănătate solicită majorarea salariilor și deblocarea de posturi | VIDEO