Confidenţialitate

Locuri de muncă pentru refugiații ucraineni, la un târg de joburi. Melania Medeleanu: „Își doresc să nu stea la mila nimănui” | AUDIO

Târg de joburi, luni, pentru refugiații ucraineni din România. Evenimentul are lor la Centrul Comunitar Zi de Bine din Capitală.

Cele mai multe locuri de muncă sunt în domeniile HoReCa și retail, a spus la Europa FM Melania Medeleanu, membru fondator al Asociației Zi de Bine, cea care a organizat acest târg:

„Sunt 8 companii din domeniile retail, do it yourself, saloane de coafură, HR, call center. Sunt 8 astfel de companii care își pun la dispoziție ofertele. HoReCa și retail, acestea sunt cele mai ofertate joburi și de altfel și solicitările au fost făcute în această direcție. Aș spune că mai degrabă este o întâlnire informativă nu neapărat o oferire de CV-uri pentru că fiecare angajator are la dispoziție date de contact și în cazul în care oferta lor este de interes, probabil că procesul acesta de angajare poate să continue, inclusiv prin solicitarea unui CV.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cunoașterea limbii române nu este o cerință pentru ucrainenii care doresc să se angajeze în țara noastră, a mai spus Melania Medeleanu.

Ea a menționat că sunt peste 150 de ucraineni care s-au arătat interesați de acest târg:

„Primul lucru pe care și-l doresc este să muncească, nu au solicitat ceva foarte specific în discuțiile pe care le-am avut de-a lungul timpului și și-au dorit foarte mult să nu stea la mila nimănui. Fără îndoială, la finalul acestui eveniment noi o să colectăm toate ofertele pe care le pun la dispoziție angajatorii și o să le publicăm atât pe site-ul nostru, zidebine.ro, cât și pe pagina noastră de Facebook cât și în grupurile de Viber și Telegram pe care le avem.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Târgul de joburi pentru ucraineni a început la ora 10 și ține până la ora 13.00.

Foto: Unsplash/Tim Gouw