Localnicii din Ditrău, reclamați la Poliție de patronii brutăriei

Brutăria din Ditrău a depus o plângere la Poliție pentru amenințare și incitare la ură sau discriminare.

17 persoane, în frunte cu preotul parohiei din comună, sunt reclamate pentru amenințare și incitare la ură.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, la Poliția Gheorgheni a fost înregistrată o plângere trimisă de reprezentanții unei societăți comerciale din Ditrău, referitoare la amenințare, incitare la ură sau discriminare, tulburarea ordinii publice, precum și la infracțiuni privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob.

„Plângerea va fi conexată dosarului penal inițiat deja la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, înregistrat din oficiu, in-rem, față de infracțiunea de incitare la ură sau discriminare”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că plângerea a fost depusă în urma amenințărilor la adresa celor 2 angajaţi srilankezi, dar și la adresa patronilor brutăriei.

Aceleași surse spun că plângerea vizează 17 persoane, în frunte cu preotul parohiei din comună.

O sesizare față de aceleași persoane a fost depusă și la CNCD din partea proprietarilor brutăriei.

Brutăria a devenit cunoscută după ce localnicii s-au revoltat împotriva celor doi angajaţi srilankezi. Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău la o adunare populară unde s-a discutat situaţia angajării celor doi cetăţeni din Sri Lanka la brutăria din comună, oamenii insistând că nu vor emigranţi în satul lor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS