Liviu Dragnea va afla pe 22 aprilie sentința în dosarul Referendumul

Liviu Dragnea va afla peste două săptămâni sentința finală în dosarul Referendumul. Astăzi a avut loc ultimul termen în acest dosar.

Completul de cinci judecători de la Instanța Supremă, condus de Livia Stanciu, a rămas în pronunțare și va anunța sentința pe 22 aprilie.

Astăzi, procurorul DNA a cerut închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea, dar și pentru ceilalți 45 de inculpați care au fost achitați în primă instanță.

Atât Liviu Dragnea, cât și avocatul liderului PSD au cerut însă achitarea.

 

Procurorul DNA a declarat în fața completului de cinci judecători că Liviu Dragnea a avut ca singur scop validarea Referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu prin orice mijloace, inclusiv ilegale. Acesta a mai spus că liderul PSD a organizat tombole pentru a oferi foloase în schimbul prezenței alegătorilor la vot, dar a făcut presiuni și pentru a-i determina pe alți oameni să voteze chiar și  împotriva voinței lor.

”Neprezenţa la vot a fost văzută ca un moft, nu ca un drept al cetăţenilor. Inculpatul a văzut aleşii ca pe nişte obiecte care trebuie scoase din casă şi aduse la urne” a mai spus procurorul, care a  precizat că faptele sale prevăd o pedeapsă între 3 și 5 ani de închisoare cu executare.   În primă instanță Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS