Liviu Dragnea: ”Uneori mergem prea departe. Cred că în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor majore trebuie să fim în primul rând români”

„Cred că este datoria noastră de a continua acest proces de a consolida poziţia ţării noastre în UE şi NATO. Avem obiective clare – adoptarea monedei euro, aderarea la spaţiul Schengen. (…) De asemenea, trebuie să asigurăm un rol activ pentru România în cadrul NATO, astfel încât să asigurăm relaţii puternice de securitate şi stabile. Toate aceste obiective reprezintă mize majore pentru România, iar noi, oamenii politici, avem datoria să ne comportăm ca adevăraţi români. Ne aflăm într-o competiţie permanentă, e firesc că aşa funcţionează democraţia. (…)

Dar, din păcate, uneori mergem prea departe. Cred că în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor majore trebuie să fim în primul rând români (…), să fim patrioţi în ceea ce priveşte România (…), să fim români înainte de orice atunci când votăm în Europa, să stabilim împreună obiectivele pe care să le urmărim, să vorbim pe o singură voce. Să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat recent în Parlamentul European, când au fost români care au votat împotriva României.

Trebuie să încetăm acest război între români şi români pe care îl ducem de prea multă vreme în afara ţării şi in interior. Vă asigur că nu asta vor cei care ne-au votat. (…) Separaţi putem fi frânţi, dar uniţi împreună putem însă a fi o forţă de nestăvilit şi să construim o Românie puternică în Europa şi în lume”, a declarat azi Liviu Dragnea, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, la Ședința Solemnă dedicată Centenarului.

”Eu ţin la ţara mea, iubesc România şi sunt pregătit şi eu şi colegii mei să colaborăm cu toată lumea în interesul naţiunii. Sunt convins că sunt mulţi ca mine care gândesc la fel, în toate grupurile politice din România. Şi îi invit pe toţi să construim împreună o strategie pentru ţara noastră.

Nu o strategie politică, ci o strategie românească, care să se regăsească în marile obiective ale României. Separat, putem fi frânţi unul câte unul, cum s-a mai întâmplat în istoria ţării noastre. Împreună, însă, putem fi o forţă de nestăvilit.

Împreună putem construi o Românie puternică în Europa, în lume. Putem consolida împreună Marea Unire pentru încă 100 de ani de aici înainte şi pentru toate veacurile care vor curge până la sfârşitul timpului. Avem multe motive care să ne unească şi pentru care să fim mândri că aparţinem acestei naţiuni”, a ținut să sublinieze Liviu Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS