Confidenţialitate

Liviu Dragnea exclude modificarea Codului penal prin OUG: „Vom face o sesiune extraordinară”

# Călin Popescu Tăriceanu îi dă peste cap planurile lui Liviu Dragnea. La intrarea în ședința parlamentarilor social-democrați în care se discută despre Codul penal, președintele PSD a anunțat cu jumătate de gură că exclude redefinirea abuzului în serviciu prin ordonanță de urgență.

Totodată, Liviu Dragnea a ripostat față de comentariile ziariștilor că în felul acesta contrazice ceea ce a afirmat vineri – anume că varianta de a trece Codul Penal prin obișnuita procedură parlamentară a fost greșită.

În noua variantă, după disensiunile din Coaliție și după eschivele UDMR, președintele Camerei Deputaților a anunțat că va convoca o sesiune extraordinară pentru adoptarea Codului penal.

“Eu ştiu exact ce am vorbit vineri seara. Am fost acolo cu toţii şi am spus şi spun în continuare că trebuie să se grăbească procedurile, pentru că s-a întârziat foarte mult. O să facem o sesiune extraordinară, dar nu putem face o sesiune extraordinară toată vara.

Şi atunci o să le cer astăzi, şi eu şi domnul Tăriceanu, celor din comisie să închidă odată Codul penal, să meargă la votul final, după care intră în circuitul obişnuit”, a completat Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Îngrijorările privind pregătire unei noi OUG au apărut vineri, după declarațiile făcute de Liviu Dragnea la finalul întâlnirii la nivel înalt din PSD.

Liviu Dragnea a anunţat, vineri, că nu îşi va da demisia din nicio funcţie şi a anunțat că „va zdrobi statul paralel“, precizând şi că nu se teme nici de preşedintele Klaus Iohannis, nici de şeful SRI Eduard Hellvig, nici de şefa DNA Laura Codruţa Kovesi.

”Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o, de a avea o abordare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea procedurilor normale – dezbateri, adoptare şi promulgare. Orice lege, dacă e vorba de Fondul Suveran de Dezvoltare, dacă e vorba de alte legi cu influenţă economică pozitivă sau socială, legile Justiţiei, toate sunt atacate, toate sunt retrimise, doar-doar să nu se mai pună în practică. Doar-doar până atunci să se dea Guvernul jos, reuşesc să distrugă PSD şi majoritatea parlamentară”, a spus liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, vineri, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD.