Conducerea PSD: Dragnea își păstrează toate funcțiile

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis în şedinţa de vineri să îl susţină în continuare pe preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, în toate funcţiile politice deţinute de acesta.

În afara funcției de lider al partidului, Liviu Dragnea este și președintele Camerei Deputaţilor.

CExN al PSD a decis susţinerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în toate funcţiile politice deţinute de acesta, la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor din Parlamentul României„, se arată într-un document oficial adoptat la finalul unei şedinţe care a durat mai bine de patru ore şi care a avut loc în biroul de la Cameră al lui Liviu Dragnea.

Conducerea PSD a mai decis susţinerea Guvernului condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare, precum şi realizarea „tuturor demersurilor legale şi constituţionale” pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile Justiţiei şi a Codurilor penale.

Într-o declarație făcută după discuțiile cu liderii partidului său, Liviu Dragnea a dat de înțeles că aceste schimbări ar urma să se adopte prin ordonanță de urgență.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale, utilizarea cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român” sunt alte decizii luate de CExN, potrivit documentului oficial.

Între argumentele CExN se află faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare, precum şi respectarea prezumţiei de nevinovăţie.

„Le-am spus că nu am nicio ezitare – am spus în faţa Congresului, am spus-o şi în faţa a sute de mii de oameni la miting -, că am de gând să merg până la capăt, am ştiut că atunci când am organizat mitingul că acea manifestare va mări presiunea pe completul de judecată, pentru că acel miting i-a speriat foarte tare. Mi-am dat seama că acel miting va contribui la condamnarea mea. (…) Eu le-am spus că obiectivele mele rămân aceleaşi – programul de guvernare să fie pus în practică – şi va fi pus – iar statul paralel, aşa cum îl numim noi, să fie zdrobit – şi va fi zdrobit”, a declarat Dragnea la finalul reuniunii CExN al PSD, care a avut loc în biroul său de la Camera Deputaţilor.

Liviu Dragnea a susținut că în Parlament nu mai sunt respectate procedurile şi că orice iniţiativă a coaliţiei este criticată şi contestată pentru a nu fi pusă în practică.

„Îmi cer iertare celor care ne privesc şi miilor de români care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi în tribunale pe baza aceluiaşi articol, iar alţii sunt târâţi pe la DNA şi mai sunt şi alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu ştiu că au dosare. Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului penal. Probabil că n-or să mă ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o, de a avea o abordare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea procedurilor normale – dezbateri, adoptare şi promulgare. Orice lege, dacă e vorba de Fondul Suveran de Dezvoltare, dacă e vorba de alte legi cu influenţă economică pozitivă sau socială, legile Justiţiei, toate sunt atacate, toate sunt retrimise, doar-doar să nu se mai pună în practică. Doar-doar până atunci să se dea Guvernul jos, reuşesc să distrugă PSD şi majoritatea parlamentară”, a mai declarat liderul social-democraţilor.

„Decizia mea e foarte fermă rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt şi le voi duce, rămân şi în conducerea majorităţii parlamentare împreună cu domnul preşedinte Călin Popescu-Tăriceanu. Nu va trece moţiunea de cenzură, în schimb şi eu şi colegii mei am decis, astăzi, să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellving, nici Pahonţu, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii”, a declarat LiviuDragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Liderul PSD a spus că discuţia în CEx a avut loc cu mandatele sale de preşedinte PSD şi al Camerei Deputaţilor „pe masă în mod simbolic”.

Puteți asculta integral, mai jos, declarațiile făcute de Liviu Dragnea după ședința conducerii PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS