Liviu Dragnea: ”PSD a avut mereu ”Chirici”, nu e nicio fractură în PSD, nici măcar un picior scrântit ”

Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat marți, la sediul instanței supreme, că nu există nicio fractură în PSD, “nici măcar un picior scrântit“. Referitor la criticile aduse de edilul din Iași, Mihai Chirica, Dragnea a declarat că partidul “a avut mereu în istoria lui Chirici“.

Nu e nicio fractură în PSD. Nici măcar un picior scrântit. PSD a avut tot timpul în istoria lui Chirici. Partidul se va exprima în următoarele zile față de aceste voci care, de fapt, sunt una singură. Sigur că este o voce foarte importantă, tot aceeași voce s-a referit și l-a susținut pe Iohannis în zilele în care, cu toată susținerea coaliției care câștigase alegerile, a refuzat-o pe doamne Sevil Shhaideh, dar toate acestea le discutăm în partid. În ceea ce privește relația cu premierul Sorin Grindeanu, este aceeași relație pe care am avut-o și în zilele dinaintea discuției privind formarea guvernului ca și astăzi“, a declarat Liviu Dragnea, după ce recent a fost criticat de Mihai Chirică, vicepreședinte PSD și primar al municipiului Iași.

Întrebat de jurnaliști dacă Sorin Grindeanu ar fi un lider mai bun al PSD, Dragnea a spus : “Ca să citez un clasic în viață: Altă întrebare! O să preluăm toți asta“.

În legătură informațiile potrivit cărora Victor Ponta ar putea fi propus ministru al Justiției, Dragnea a spus : “Nu cred că Victor vrea așa ceva, dar eu am spus-o mai demult, Victor poate să ocupe orice poziție în orice guvern din România, dar aici primul cuvânt trebuie să îl aibă șeful guvernului, care după ce se va gândi la niște propuneri, va trebui să le prezinte și partidelor din coaliție și, bineînțeles, președintelui care le semnează“.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Speculațiile despre o posibilă ruptură între Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au apărut după ce, duminică seară, postul RTV, cunoscut ca favorabil liderului PSD, a difuzat o înregistrare-video care ar fi fost făcută sâmbătă seară, în care șeful Guvernului se afla într-un restaurant alături de afaceristul Petrică Hogea, condamnat la închisoare și de fostul deputat Ion Arsene, implicat, în trecut, într-un scandal sexual.

Vicepreședintele PSD Mihai Chirică a lansat duminică un atac la adresat liderului partidului Liviu Dragnea, afirmând că “politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este valabilă”, chiar dacă acesta a fost un bun lider de partid, care a dus la câștigarea unor scoruri electorale foarte bune. Chirică a fost întrebat dacă este mulțumit de felul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, conduce partidul.

“Sincer? Nu. Dacă aș fi fost mulțumit, aș fi tăcut și aș fi înghițit lucrurile astea ca atare. E nevoie de un alt leadership și e nevoie de o schimbare în managementul politic”, a răspuns primarul municipiului Iași.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS