Liviu Dragnea, nemulțumit de raportul ministrului Justiției privind evaluarea procurorilor șefi

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este nemulțumit de raportul prezentat de ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind evaluarea activității șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a procurorului general, Augustin Lazăr.

Liderul PSD a spus că “nu îşi asumă” raportul, dând de înțeles că procurorii șefi ar fi trebuit revocați, având în vedere criticile ministrului la adresa celor doi.

Întrebat dacă este mulțumit de raport, Liviu Dragnea a spus că ”nu”.

”Eu am spus de multe ori, în toate aparițiile mele, că voi susține decizia ministrului într-un fel sau altul dacă va fi argumentată. Din păcate nu am ce să susțin, pentru că ori mă așteptam la o argumentație în care să ne spună tuturor de ce trebuie să fie menținuți în funcții șefii parchetelor, ceea ce era o opțiune, ori o argumentație pentru a cere revocarea lor. În schimb, am văzut o argumentație pentru a fi revocați cu o concluzie pentru a fi menținuți. Din păcate, nu am ce să susțin și trebuie să recunosc că am o oarecare dezamăgire. Mă intereseazaă, sincer, foarte puţin dacă rămân sau nu în funcţie aceşti procurori”, a spus Liviu Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liviu Dragnea a comentat ironic și că procurorii şefi ai celor două instituţii “tremură de frică” odată cu evaluarea făcută de Ministerul Justiţiei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, de asemenea, că nu se pune problema demiterii lui Tudorel Toader de la conducerea Ministerului Justiţiei, chiar dacă este “dezamăgit” de raportul acestuia privind activitatea şefilor parchetelor, dar o decizie în acest sens urmează să fie luată de premierul Sorin Grindeanu.

Liderul social-democraţilor a ţinut să precizeze că aşteaptă în continuare să vadă cu ce pachet de legi va veni Toader deoarece, “dincolo de supărări”, legislaţia în acest domeniu trebuie modificată.

El a mai spus că aşteaptă să vadă cu ce pachet de legi va veni Tudorel Toader, în condiţiile în care legislaţia din justiţie trebuie modificată pentru a nu mai exista „discuţii tensionate”.

De asemenea, întrebat dacă i s-a părut o lisă de curaj a ministrului Justiţiei, Dragnea a reiterat faptul că este „dezamăgit”.

„Îmi este foarte greu să explic asta, sunt dezamăgit. Nu supărat, nu altceva. Nici nu vreau să îmi cheltui toată energia să înţeleg de ce s-a întâmplat asta. O fi avut întâlniri, nu o fi având, nu ştiu”, a conchis liderul PSD.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus miercuri seară că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora. El a precizat că evaluarea şefilor celor două instituţii a fost făcută de el, fără niciun fel de presiune şi ingerinţă şi că nu a verificat soluţii din dosare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS