Liviu Dragnea: Legea anti-fumat o să rămână nemodificată

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la Parlament, că nu susţine modificările propuse de senatorul PNL Daniel Fenechiu la legea anti-fumat, pentru că nefumătorii şi copiii trebuie protejaţi.

„Chiar dacă unii colegi nu au fost fericiţi, am spus atunci că este o lege utilă, chiar dacă este o lege dură, chiar dacă o să fie supăraţi cei care sunt fumători ca şi mine, trebuie să ne gândim la două lucuri importante: la sănătatea copiilor şi a celor care nu fumează şi chiar şi la sănătatea noastră, a celor care fumăm”.

Liviu Dragnea a mai spus că: „Poate odată ne trezim şi această lege ne ajută să ne lăsăm de acest viciu păgubos”.

Astfel, președintele parditului democrat susține că: „Nu văd de ce trebuie să modificăm legea, în consecinţă poziţia mea este foarte clară şi anume că legea trebuie să rămână nemodificată”.

Amendamentele propuse la legea anti-fumat urmează să fie discutate marţi de către comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor.

Propunerile de modificare au în vedere ca „fumătorii să se poată constitui în asociaţii sau cluburi de fumători care pot amenaja spaţii speciale destinate exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului” sau eliminarea sintagmei ”exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaţionale”.

Astfel, se deschide posibilitatea de amenajare a spaţiilor de fumat şi în alte spaţii natural accesibile publicului, precum baruri sau restaurante.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS