Confidenţialitate

UPDATE: ICCJ a amânat pentru 21 ianuarie pronunțarea pentru recursul formulat de Dragnea

UPDATE: Magistrații instanței supreme au amânat, pentru 21 ianuarie, decizia cu privire la recursul în casație formulat de fostul lider PSD Liviu Dragnea în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare.

Liviu Dragnea a spus astăzi, în fața magistraților de la instanța supremă, că a recurs la recurs în casație deoarece de 8 luni se află în spatele gratiilor deși este nevinovat, iar procurorii au spus mai multe neadevăruri în acest dosar.

„Vreau să mă refer la un neadevăr, și anume că eu le-am cunoscut pe Anisia și Botorogeanu, ca multe alte neadevăruri folosite de acest parchet Nu am inițiat acest recurs doar pentru că aș fi nevinovat, pentru a ieși cu orice preț din închisoare. Am făcut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în Penitenciar. Nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la dispoziția dumneavoastră dacă voi sta nevinovat sau dacă admiteți casația. (…) Cred cu tărie în nevinovăția mea”, a spus fostul lider PSD în fața instanței supreme.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Liviu Dragnea cere achitarea. Astăzi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca, pe fond, recursul în casaţie formulat de fostul lider PSD – o cale extraordinară de atac.

Aceasta este ultima șansă de achitare a fostului lider al PSD, condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman, scrie Monitorul Justiției, care publică și documentul în care se regăsesc motivele acestei căi extraordinare de atac.

În cele 10 pagini în care e motivată această cale extraordinară de atac, prin avocații săi, Liviu Dragnea solicită instanței să constate că a fost condamnat la o faptă care nu este prevăzută de legea penală.

”In cazul de fată, instanța s-a subrogat practic legii în sine, ridicând la nivelul puterii unui act normativ emis de Parlament, propriile deducții și raționamente juridice”, se arată în documentul publicat de Monitorul Justiției.