Liviu Dragnea, înaintea verdictului CCR: ”Nu este o decizie pentru mine!”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a fost întrebat, joi, ce va face dacă Legea 90  – care împiedică persoanele condamnate să ocupe funcţii în Guvern  – va fi declarată neconstituţională.

Liderul PSD a spus că o decizie în acest sens nu îi schimbă cu nimic cursul vieţii sau activitatea politică, în condiţiile în care judecătorii constituţionali nu dau un verdict pentru el.

„Nimic nou. Nu îmi schimbă (decizia CCR-n.r.) cu nimic nici atitudinea, nici cursul vieţii, nici acţiunea politică. Avem un prim-ministru pe care eu îl susţin şi un Guvern pe care eu îl susţin. Nu este o decizie pentru mine”, a afirmat Liviu Dragnea.

După ce a amânat verdictul de 4 ori, Curtea Constituţională a respins sesizarea depusă de Avocatul Poporului la Legea 90/2001. Victor Ciorbea a contestat un articol din această lege care împiedică persoanele condamnate să ocupe funcţii în Guvern.

Condamnat pentru fraude electorale în Dosarul Referendumul, Liviu Dragnea nu și-a putut asuma funcția de premier, după ce, în decembrie anul trecut, partidul pe care îl conduce a câștigat alegerile parlamentare.