Confidenţialitate

Liviu Dragnea: Guvernul cere UE ca Agenţia Europeană a Medicamentului să fie atribuită României

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la evenimentul „Viitorul Europei este al nostru”, că guvernul Grindeanu a adoptat un memorandum prin care solicită oficial Uniunii Europene ca Agenţia Europeană a Medicamentului să fie atribuită României, în condiţiile în care, din punct de vedere politic, ţara noastră are toate drepturile să primească găzduirea acestei instituţii, fiind astfel foarte greu pentru oficialii europeni să nu accepte solicitarea.

„Guvernul a adoptat un memorandum prin care solicită în mod oficial Uniunii Europene ca Agenţia Europeană a Medicamentului, care se va reloca din Marea Britanie, să fie atribuită României. Au identificat şi un spaţiu. Din punct de vedere logistic şi instituţional-administrativ, România are toate datele, este pregătită pentru asta. Din punct de vedere politic, al drepturilor din Uniune, are toate drepturile să primească găzduirea acestei instituţii şi ar fi foarte greu cred pentru oficialii europeni să nu accepte atribuirea acestei instituţii către România”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a mai spus că joi, „în mod oficial, o să-i ceară preşedinteleui CE Jean Claude Juncker acest lucru”.

Liviu Dragnea a mai spus că România va face un lobby puternic pentru ca Agenţia Europeană a Medicamentului să-i fie atribuită.

„Guvernul a adoptat un memo, există şi un spaţiu disponibil pentru asta, sigur că vom face un lobby puternic mi se pare normal, România are tot dreptul să primească această agenţie, sunt doar două ţări în Europa care nu au niciun fel de agenţie europenă, nu mi se pare firesc”, a conchis preşedintele PSD.