Liviu Dragnea evită să spună dacă va prelua șefia Camerei Deputaților

Liviu Dragnea ar putea prelua funcția de președinte al Camerei deputaților în noua legislatură. Este o informație pe surse, pe care liderul PSD a evitat să o infirme categoric. „Deocamdată am semnat documentele necesare pentru a încerca să-mi preiau mandatul de deputat sau, pentru a putea fi contestat, cred că trebuia să completez aceste documente. (…) În ceea ce priveşte o posibilă viitoare poziţie pentru mine, vom discuta zilele următoare”, a comentat el.

Tot pe surse, există informația că partidul lui Călin Popescu Tăriceanu va prelua 3 sau 4 ministere din viitorul Guvern PSD-ALDE. Deocamdată, până la împărțirea ministerelor, cele două formațiuni au semnat astăzi un protocol de colaborare. ”Vorbim doar despre o reprezentare poporţională în structurile guvernamentale şi de colaborare parlamentară„, a precizat Liviu Dragnea, întrebat ce conţine protocolul.

 

Cât privește propunerea pentru funcția de premier, înainte de a merge la consultările de miercuri cu președintele Klaus Iohannis, liderul PSD va convoca Comitetul Executiv.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS